تغذیه در نوروز تغذیه در نوروز شاید خیلی ها تصور کنند چون اضافه وزن و یا بیماری متابولیکی خاصی ندارند ، میتوانند از شیرینی های چرب و یا تنقلات شور و پرکالری بدون واهمه استفاده کنند .اما بر اساس اصول نوین تغذیه سالم ، همه افراد چه آنها که در شرایط خوب و طبیعی جسمانی به سر میبرند و چه کسانی که با بیماری های متابولیک مانند دیابت ، پرفشاری خون ، چربی خون و یا کبدچرب دست و پنجه نرم میکنند باید برنامه غذایی خود را بر اساس اصول تغذیه ای صحیح و بر محور تعادل ، تناسب و تنوع تنظیم کنند . اصول تغذیه سالم در تعطیلات نوروزبه منظور پیشگیری از اضافه وزن و چاقی ، در دید و بازدیدها به جای شیرینی های خامه ای و شکلاتی ، ژله ای و مربایی که حاوی کالری بالایی هستند از انواع خشک و ساده شیرینی ها در اندازه کوچک استفاده شود .با معده خالی و در هنگام گرسنگی شیرینی مصرف نکنید ،زیرا قند خون یکباره بالا رفته و موجب ترشح بالای انسولین میشود که این امر موجب افت قند خون و احساس گرسنگی دوباره میشود و این روند حرکت به سمت چاقی و اضافه وزن است .به جای مصرف شیرینی و شکلات در دید و بازدید ها بهتر است از میوه استفاده شود .برای صرف چایی ، به جای قند و شکلات ، از کشمش ، توت خشک و خرما در حد کم استفاده شود .انواع آجیل ، مغزها و تخمه ها به دلیل محتوای کالری بالا در حد اعتدال مصرف شوند .از آجیل های بدون نمک و یا کم نمک و خام استفاده شود ؛ آجیل های شور با داشتن مقادیر زیاد نمک زمینه را برای ابتلا به فشار خون بالا فراهم میکنند .سبزیجات تازه و رنگی در وعده ها و میان وعده ها حتما استفاده شود .مصرف روزانه میوه برای افراد عادی ۲-۴ عدد در روز مشخص شده اما برای افراد چاق و مبتلا به اضافه وزن ، این میزان باید به ۲ عدد در روز برسد .اگر در ایام نوروز درمصرف میوه و شیرینی زیاده روی کردید ، وعده های غذایی را به صورت کم حجم و کم چرب سرو کنید . در زمان سرو شام و ناهار نیمی از بشقاب غذای خود را با سالاد و سبزیجات پر کنید .سبزیجات به علت محتوای فیبر بالا جذب مواد قندی را آهسته و کند کرده و بدین ترتیب از ایجاد مشکلاتی مانند دیابت ، مقاومت به انسولین و چاقی جلوگیری میکند.از نوشیدن نوشابه ( حتی انواع کم کالری ) و آبمیوه های صنعتی که حاوی قندهای افزودنی و مواد نگهدارنده صنعتی هستند خودداری کنید . در صورت رفتن به مسافرت موارد ذیل را رعایت کنید:غذاهای آبکی مانند انواع خورش ها سریعتر فاسد میشوند ؛ غذاهای خشک همراه با سبزیجات تازه که خوب شسته شده اند غذاهای مناسبی بر ای سفرند .هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ و نحوه نگهداری آن که بر روی برچسب بسته بندی غذا نوشته شده دقت کنید .برای حمل گوشت ، مرغ و ماهی حتما از یخدان استفاده و دقت کنید مواد غذایی خام با پخته تماس نداشته باشند .به جای استفاده از نوشابه های گازدار از آب و یا دوغ کم چرب و کم نمک استفاده کنید.از مصرف زیاد غذای رستوران به علت طبخ با روغن جامد هیدروژنه و حرارت دیده و محتوای بالای نمک خودداری کنید .از میل کردن همبرگر و کباب کوبیده و به طور کلی فراورده های گوشت چرخ کرده که امکان ناخالصی و آلودگی بالا دارند ؛ در محل نامطمئن خودداری کنید .قبل از مصرف کنسرو ، به علت احتمال مسمومیت با سم بوتولیسم فراورده را به مدت بیست دقیقه بجوشانید .تا حد امکان غذا را شخصا آماده کرده و از مصرف غذا در رستوران و غذاخوری های نامطمئن و خرید مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنید . میانگین امتیاز کاربران: 0.0 (0 رای) 12345 برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید. ورود